Aan de slag!

Hoe overleef ik mijn eerste 5 minuten met Moneys?

Als je voor het eerst inlogt in Moneys kom je terecht op de pagina met al je leden. Bovenin op de pagina vind je knopjes voor opties die je hebt, in dit geval voor bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwe leden, het exporteren van een ledenoverzicht en het sorteren van je leden, maar dit is voor elke pagina anders. Maak je geen zorgen als je nog geen idee hebt wat de knopjes betekenen, je kunt makkelijk uitvinden wat een knopje doet door er op de klikken want geen enkel knopje heeft onomkeerbare gevolgen.

Leden

Nadat je een lid hebt toegevoegd begint de lol. Klik op een lid en je komt op de detailpagina van het lid. Hier kun je het lid aan groepen toevoegen, informatie toevoegen, persoonlijke afschrift delen en natuurlijk transacties toevoegen en bekijken:

  • Nieuwe groepen kun je links in het menu toevoegen.
  • Voor elk lid kun je wat handige informatie opslaan; een emailadres, een telefoonnummer en meerdere bankrekeningnummers. Het is handig om bankrekeningnummers op te slaan want die worden tijdens het importeren van bankrekeningtransacties automatisch gelinkt aan leden!
  • Door het persoonlijke afschrift te delen genereer je een link naar een pagina (bijv. http://afschrift.moneysapp.nl/FbDl21aSL7H/) waarop een lid zijn eigen transactieoverzicht en saldo kan vinden.
  • Aan leden kun je persoonstransacties toevoegen. Het totaal van alle persoonstransacties is het saldo. Persoonstransacties kun je niet boeken op posten. Zodoende zijn persoonstransacties er alleen voor bedoeld om de schuld of het tegoed van leden bij te houden. Aan leden kun je dus ook geen andere soort transacties toevoegen.

Financien

Alles over boekhouden met Moneys lees je in 'Boekhouden met Moneys'.